El lleure dels infants - Blog Associació Igualem

El lleure del infants

El lleure dels infants

En l’etapa de 6 a 12 anys pren molta importància la relació amb els amics i amigues de la mateixa edat. El  temps de lleure dels vostres fills disminueix progressivament al llarg de l’etapa a mida que van tenint més responsabilitats escolars, participen en activitats extraescolars o els demaneu que col·laborin en tasques domèstiques.

Encara que els agrada passar el temps lliure amb els amics, el lleure familiar encara és important per als vostres fills, que continuen gaudint de les estones d’oci amb vosaltres. Aquest temps familiar compartit us permetrà refermar vincles afectius amb els fills i establir pautes educatives que contribuiran al seu desenvolupament personal.

Hi ha moltes opcions d’activitats de lleure familiar com ara anar d’excursió, visitar exposicions, anar a espectacles teatrals o musicals, viatjar, fer esport, participar en curses, jugar a jocs de taula o a jocs tecnològics o participar en campanyes solidàries, entre d’altres.

Donada la importància que tenen els amics per a ells, és bo que els convideu de tant en tant a jugar a casa amb els vostres fills o bé a que s’incorporin a alguna activitat del vostre lleure familiar. És una manera d’afavorir que els vostres fills participin més activament i que notin que valoreu els seus amics. A més, així els podeu conèixer i podeu veure com és la seva relació.

Una altra opció interessant és organitzar activitats de lleure amb altres famílies conegudes i els seus fills per tal que aprenguin a compartir experiències fora del propi àmbit familiar, a relacionar-se i a conèixer realitats diferents.

A més de gaudir d’activitats dirigides a un públic infantil, convé que assistiu també a d’altres obertes a tots els públics. Per tal que els vostres fills sàpiguen participar en aquestes darreres activitats i aprenguin a gaudir-ne, cal que reforceu l’actitud que s’espera d’ells en aquestes situacions.

Moltes de les activitats de lleure en què participen els vostres fills, com esplais, entitats de lleure educatiu, casals, escoles de música o clubs esportius, poden ser també moments d’oci familiar, perquè suposen la vostra assistència als actes, el seguiment de les activitats i el fet de compartir aficions i il·lusions amb ells.

En aquesta etapa, les tecnologies digitals sovint formen part del lleure dels vostres fills; compartir-les amb ells us permet gaudir-ne junts i educar-los en el seu ús correcte. De tota manera, tingueu present que un excés d’oci tecnològic pot provocar aïllament, sedentarisme per la manca d’activitat física o, fins i tot, la disminució del rendiment escolar. Per aquest motiu, cal que afavoriu activitats de lleure com esport, teatre, activitats culturals, entre altres.

Opt In Image
Subscriu-te al Blog d´Igualem / Suscríbete al Blog de Igualem
Segueix els temes més interessants / Sigue los temas más interesantes

Sortegem beques, entrades a esdeveniments, sessions terapèutiques, etc. per als nostres subscriptors

Sorteamos becas, entradas a eventos, sesiones terapéuticas, etc. para nuestros subscriptores

Pots donar-te de baixa quan tu desitgis
100% lliure d´spam

Puedes darte de baja cuando tú desees
100% libre de spam

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Últimes publicacions

{"dots":"true","speed":"500","autoplay_interval":"5000","autoplay":"true"}

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Opt In Image
Subscriu-te al Blog d´Igualem Suscríbete al Blog de Igualem
Segueix els temes més interessants ... Sigue los temas más interesantes ...

Sortegem beques, entrades a esdeveniments, sessions terapèutiques, etc. per als nostres subscriptors

Sorteamos becas, entradas a eventos, sesiones terapéuticas, etc. para nuestros subscriptores

Pots donar-te de baixa quan tu desitgis
100% lliure d´spam

Puedes darte de baja cuando tú desees
100% libre de spam

020325
Users Today : 19
Views Today : 85
Who's Online : 1