VIII Trobada Igualem - Una crida a l´inclusió - Assoc. Igualem

VIII Trobada Igualem – Una crida a l´Inclusió. Tot un èxit la Trobada Inclusiva Igualem que el passat 11 de juny es va celebrar en Mollet del Vallès.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

¿Qué son les Trobades?

 

Són concentracions lúdic-socialeducatives, en les que es realitzen tallers didàctics, jocs, exposicions, espectacles de coreografies de diverses especialitats esportives, de dansa i animació infantil.

També s’efectuen actuacions musicals i locucions de personalitats rellevants en la nostra ciutat, així com d’algun personatge mediàtic.

La periodicitat de les Trobades és anual.

Aquestes Trobades neixen per dues motivacions principals:

 

La primera és la intenció i interès que els nens i nenes amb, o sense necessitats educatives especials, estableixin relacions socials que els portin a conèixer-se i respectar-se en la societat que van a compartir. Col·laborar en la humanització dels nostres fills i filles i intentar que aprenguin els uns dels altres. Cada nen té característiques, interessos, capacitats i necessitats diferents, però es tracta de no concebre la diversitat com un problema a resoldre, sinó com una oportunitat en la qual recolzar l’aprenentatge de tots.

 

La segona i no menys important preocupació, és la conscienciació des de l’arrel, dels familiars dels nens amb o sense necessitats educatives especials, ja que la poca participació dels ciutadans cap a la formació de la societat, fa que l’exclusió segueixi predominant sobre la inclusió, implicant això major desavantatge i riscos per a aquestes persones amb necessitats especials que tenen els mateixos drets que una persona “normal”, per això hem d’aprendre i ensenyar als altres a construir una societat que pugui oferir el mateix a tots per igual, afavorir les capacitats de les persones i incrementar les possibilitats de cadascun per desembolicar-se en la societat.

015829
Users Today : 19
Views Today : 41
Who's Online : 1